Ford випустить 600 000 автомобілів на базі архітектури електромобіля MEB від Volkswagen

Ford планує створити на базі платформи MEB цілковито нову модель електромобіля, випуск якої розпочнеться у 2023 році у м. Кельн-Меркеніх (Köln-Merkenich), Німеччина. У рамках співпраці компанія Volkswagen буде постачати деталі і компоненти платформи MEB.

Обидві компанії також будуть продовжувати роботу у традиційних сферах, де вони зможуть спільно працювати над розробкою електромобілів — напрямком, що є ключовим стратегічним пріоритетом для обох компаній з огляду на прагнення прискорити перехід до сталої та доступної мобільності.

 Угода з Ford є наріжним каменем стратегії електрифікації Volkswagen, оскільки вона сприяє розвитку індустрії електромобільності та сприяє глобальним зусиллям, спрямованим на досягнення цілей Паризької угоди, визначених на період до 2050 року.

 Подальша спільна робота над комерційним фургоном та пікапом

 Ford і Volkswagen продовжують дотримуватися раніше оголошеного плану щодо зміцнення своїх сильних сторін у сфері виробництва комерційних фургонів та середньорозмірних пікапів для ключових ринків світу. Робота над цими лінійками автомобілів забезпечить вагомі переваги для обох компаній. 

 Ford буде проектувати, забезпечувати поставки комплектуючих та виготовляти середньорозмірний пікап для клієнтів обох компаній у Європі, Африці, на Близькому Сході, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та Південній Америці. Надходження перших вантажівок на ключові ринки очікується у 2022 році.

 В інтересах обох компаній Ford планує забезпечити розробку, поставки комплектуючих та виробництво більших комерційних фургонів для європейських клієнтів, початок випуску яких запланований на 2022 рік, тоді як Volkswagen буде займатися розробкою, постачанням комплектуючих і виробництвом міського фургона для продажу в Європі та на деяких ринках світу.

 Volkswagen і Ford володіють потужними мережами глобальних масштабів з виробництва і збуту комерційних фургонів та пікапів, що взаємно доповнюють одна одну, а перелік популярних моделей включає лінійку Ford Transit і Ranger та Volkswagen Transporter, Caddy й Amarok.

 Оскільки обидві компанії очікують на зростання попиту в усьому світі на середньорозмірні пікапи і комерційні фургони протягом наступних п’яти років, співпраця у цих ключових сегментах дозволить забезпечити швидше охоплення відповідних клієнтів удосконаленими технологіями та інноваціями, а також покращити завантаження виробничих потужностей заводів.